Buřtguláš

SUROVINY:

  • 6 nožiček párků
  • 50 dkg brambor
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 20 g oleje
  • 2 polévkové lžíce sladké červené papriky
  • 1 l vody
  • 1 hovězí bujón (masox)
  • 1 čajová lžička sušené majoránky
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 čajová lžička soli
  • 25 dkg hladké mouky

Do hrnce dáme 20 g oleje (nebo 2 lžíce sádla), nakrájenou cibuli a rozlisovaný česnek, sladkou papriku a restujeme 4 minuty (mícháme, aby se nepřipálilo).  Přidáme vodu, bujón, majoránku, kmín a sůl. Vaříme 30 minut. Do hrníčku si dáme mouku a trochu vlažné vody a vidličkou rozkvedláme a přilejeme do polévky. Mícháme a vaříme ještě dalších 5 minut. Pokud se utvořily hrudky, pak je dobré polévku rozmixovat.

Mezitím si vedle uvaříme na drobno nakrájené brambory (brambory vložíme do vody, vodu osolíme a přidáme trochu kmínu a od té doby, kdy se začnou vařit, vaříme 20 minut. Poté necháme stát ve vodě = vodu z nich nevyléváme).

Vedle toho si na pánvičce opečeme na kolečka nakrájené párky na troše sádla/oleje.

Základ pro polévku nalijeme do brambor a přidáme opečené párky.  Podáváme.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*