Domácí paštika

Paštika
SUROVINY:
  • 3 kg bůčku
  • 1,5 kg jater
  • 3 stroužky česneku
  • 6 vajec
  • 2 cibule
  • 1/3 muškátového oříšku
  • sůl, pepř

Bůček osolíme, dáme na pekáč, přidáme 2 cibule, podlejeme vodou a upečeme v troubě.
Necháme vystydnout. Pak umeleme (i se šťávou) – umeleme i syrová játra (dáváme 2 díly masa, 1 díl jater), osolíme, opepříme, přidáme rozmačkané 3 stroužky česneku, nastrouháme muškátový oříšek (můžeme přidat lžičku mletého zázvoru), přidáme 6 syrových vajec. Vše pořádně promícháme (rukou) a naplníme do sklenic (nedáváme plné). Uzavřeme víčky a vaříme 2,5 hod na 90°C.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*