
SUROVINY:
- 3 kg bůčku
- 1,5 kg jater
- 3 stroužky česneku
- 6 vajec
- 2 cibule
- 1/3 muškátového oříšku
- sůl, pepř
Bůček osolíme, dáme na pekáč, přidáme 2 cibule, podlejeme vodou a upečeme v troubě.
Necháme vystydnout. Pak umeleme (i se šťávou) – umeleme i syrová játra (dáváme 2 díly masa, 1 díl jater), osolíme, opepříme, přidáme rozmačkané 3 stroužky česneku, nastrouháme muškátový oříšek (můžeme přidat lžičku mletého zázvoru), přidáme 6 syrových vajec. Vše pořádně promícháme (rukou) a naplníme do sklenic (nedáváme plné). Uzavřeme víčky a vaříme 2,5 hod na 90°C.
Přidejte odpověď