Maso na paprice (omáčka)

SUROVINY:

  • 0,5 kg masa (slepice, kuře, králík,..)
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 kuličky pepře
  • 1 bobkový list
  • 1 malá cibule
KVÁSEK:
  • hrnek vlažné vody
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 250 ml smetany na vaření

Do cca 2 litrů vody dáme maso, osolíme, přidáme 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, 1 bobkový list a nakrájenou malou cibuli a vaříme v tlakovém hrnci asi 1,5 hod. Poté vyjmeme maso, přecedíme a do omáčky přidáme „kvásek“. „Kvásek“ rozšleháme a zavaříme do omáčky. Poté nalejeme smetanu a krátce povaříme – musíme míchat, aby se nepřipálila. Nakonec do omáčky vrátíme maso. Podáváme s houskovým knedlíkem, uvařeným bramborem nebo těstovinami.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*