
SUROVINY:
- 0,5 kg masa (slepice, kuře, králík,..)
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky pepře
- 1 bobkový list
- 1 malá cibule
KVÁSEK:
- hrnek vlažné vody
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sladké papriky
- 250 ml smetany na vaření
Do cca 2 litrů vody dáme maso, osolíme, přidáme 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, 1 bobkový list a nakrájenou malou cibuli a vaříme v tlakovém hrnci asi 1,5 hod. Poté vyjmeme maso, přecedíme a do omáčky přidáme „kvásek“. „Kvásek“ rozšleháme a zavaříme do omáčky. Poté nalejeme smetanu a krátce povaříme – musíme míchat, aby se nepřipálila. Nakonec do omáčky vrátíme maso. Podáváme s houskovým knedlíkem, uvařeným bramborem nebo těstovinami.
Přidejte odpověď