Svíčková

SUROVINY:

  • 20 plátků kotlety
  • 80 dkg zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 4 cibule
  • 20 pepřů, 8 nových koření, 5 bobkových listů
  • špetka soli
  • voda, ocet nebo vývar
  • 4 krabičky smetany ke šlehání
  • 2 – 3 lžíce hladké mouky
  • trocha cukru

Zeleninu a cibule podusíme na másle. Zvlášť uvaříme 20 pepřů, 8 nových koření, 5 bobkových listů a špetku tymiánu – přecedíme a přidáme k podušené zelenině. Plátky kotletky osolíme, dáme s podušenou zeleninou a odvarem z koření do tlakového hrnce asi na půl hodiny dusit (podle potřeby přidáme vodu, aby maso bylo ponořené). Potom maso vyndáme, k zelenině přidáme trochu polévky (vývaru) nebo vody, trochu octa nebo citronovou šťávu, krátce povaříme, poté přidáme smetanu ke šlehání smíchanou s hladkou moukou, asi 10 minut povaříme, přecedíme a podle chuti osladíme cukrem nebo okyselíme a nalejeme na plátky masa. Podáváme s houskovým knedlíkem, ozdobíme plátkem citronu a brusinkami.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*