UHO – univerzální hnědá omáčka

SUROVINY:

  • 0.5 kg vepřového masa
  • 1 cibule
  • 1 slepičí bujón
  • cca 2 lžíce hladké mouky
  • trocha oleje/sádla
  • 1 litr vody
  • sůl, pepř

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Z obou stran osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Na pánvičce rozehřejeme olej nebo sádlo a přidáme nakrájenou cibuli. Až začne cibule zlátnout, přidáme plátky masa a z obou stran opečeme cca 2-3 minutky.  Poté zalejeme horkou vodou a přidáme 1 slepičí bujon. Přiklopíme pokličkou a vaříme cca 30 minut.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*